Parteneriatul GMB-UMC

Liderul de parteneriat – GMB Computers SRL

GMB Computers și-a început activitatea în anul 1991 cu dorința de a promova Noua Tehnologie si care prin perseverenta și profesionalism, au dus la existenta - astăzi - a unei companii puternice, sănătoase, profesioniste și de încredere. În cei 30 ani de activitate, misiunea companiei a fost aceea de a introduce tehnologia de ultima generație în fiecare casa și companie, de a ajuta la gestionarea informației în condiții optime de calitate-preț, de a oferi clienților experiența noastră în comunicații, networking, internet, hardware, software, training. GMB a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri din zona Dobrogea prin proiecte de: infrastructura a rețelelor locale, internet, comunicații, training și service IT service electronice.

În prezent, GMB oferă următoarele tipuri de servicii:

 1. Rețele complexe de date si comunicații, la construcții civile, industriale, companii cu echipamente networking de ultimă generație. GMB dispune de inginerilor si tehnicienilor specializați în:
  • proiectare si execuție rețele voce-date , Fibra Optica, Wi-Fi, telefonie IP
  • proiectare si execuție sisteme de televiziune cu circuit închis
  • sisteme audio profesionale de adresare publica
  • verificare testare si configurare rețele de curenți slabi
 2. De asemenea, fiind printre primii furnizori de internet din județul Constanta, GMB COMPUTERS are o vasta experiența în comunicații și oferă:
  • Conexiuni la Internet, prin Fibra Optica și radio
  • VPN , intranet si VOIP-Echipamente active pentru gestionarea conexiunilor si securitatea legăturilor
  • Prin parteneriatele cu furnizori naționali de internet, putem oferi conectivitate pentru orice cerințe de comunicare ale clienților
 3. Servicii de AUDIT IT. Analiza aprofundata a sistemului informatic din companie, un instrument care evaluează eficienta și eficacitatea utilizării resurselor IT (infrastructura hardware și software)
  • Evaluarea riscurilor de securitate a sistemului informatic
  • Masuri de protecție si back-up a datelor atât la nivel de utilizator cat si la nivelul întregului sistem informatic
  • In urma auditului se întocmește un raport pe baza căruia se pot lua masuri de reabilitare a sistemului informatic
 4. În oferta de servicii a GMB se află și asistenta tehnica, service și mentenanța hardware + software
  • GMB asigură toata paleta de servicii IT necesare unei companii
  • contractele de service pot include : service echipamente IT, service echipamente de birotica si copiere, service rețele de calculatoare ce includ echipamente active si pasive, service servere echipamente de comunicații din data center, service sisteme de alimentare de avarie UPS, service si support comunicații internet si web, service echipamente electronice audio video tv. automatizări, service camera de supraveghere si sisteme de securitate/control acces
 5. GMB Computers este centru service autorizat pentru mărcile Sony, Samsung, Philips, LG, Canon, HP, DELL, Fujitsu
 6. GMB Computers dezvolta și soluții personalizate de tip Control Acces, de la echipamente specifice montate pe o simpla ușa, pana la securizarea accesului în companii, instituții, zone industriale, obiective strategice
 7. Servicii de găzduire în data center-ul propriu în pachete personalizate pentru fiecare proiect. GMB gazduiește de la proiecte simple pentru website-uri de prezentare la aplicații complexe ce necesita flexibilitate în alocarea resurselor. Înregistrare domenii si asigurare acces interconectat la toate rețelele de intranet si Internet naționale
 8. GMB Computers oferă servicii de tip DATA CENTER. Data center-ul a fost creat din dorința de a furniza soluția ideala pentru găzduirea serverelor, în condițiile cele mai sigure de funcționare, intr-un mediu controlat alături de un suport tehnic de calitate. Oferta include facilitați de up-time garantat, sistem de climatizare, grup electrogen, ups, peeringuri la nivel național (interconectare cu providerii locali și naționali), acces fizic restricționat, personal calificat. Cerificarea ISO 27001 este o garanție a faptului ca datele sunt în siguranța in DATA CENTER-ul GMB
 9. De 13 ani, Centrul de Instruire GMB Computers ofera celor interesati cursuri și certificari în domeniul IT precum și din altele conexe lui, cu scopul de a aduce pe plan local un plus valoare atât companiilor private cat și instituțiilor interesate

Partenerul CD – Universitatea Maritima din Constanta

UMC este una dintre primele universități maritime ce a luat în calcul amenințările de securitate cibernetică asupra industriei de profil. Amenințările de natură cibernetică și-au dovedit capabilitățile distructive și reprezintă de ceva vreme o realitate în industria maritimă. Dezvoltarea de programe universitare de pregătire și de cercetare-dezvoltare în această zonă devine astfel o prioritate, iar UMC nu a ezitat în construirea unor astfel de capabilități. O serie întreagă de proiecte de securitate cibernetică, au fost deja dezvoltate de UMC, plasând universitatea pe primele locuri în țară, în acest domeniu. Lista proiecte de securitate cibernetică, dezvoltate de UMC:

 1. UMC derulează începând cu anul 2019 programul de studii de master Securitate cibernetică și managementul riscurilor, program care a suscitat un mare interese în rândul studenților și specialiștilor.
 2. UMC va introduce începând cu 2021 o specializare nouă de licență intitulată Informatică și Securitate cibernetică, specializare extrem de necesară domeniului transformării digitale.
 3. UMC a introdus o serie de discipline inovative destinate sprijinirii transformării digitale și dezvoltării specializărilor inteligente precum Introducere în securitate cibernetică și Maritime Cyber Security Monitoring, discipline destinate tuturor specializărilor de licență și masterat.
 4. Proiectul CLOUD si infrastructuri masive de date la Universitatea Maritimă din Constanța, cod apel POC/398/1/1/ cod proiect 124883 pentru Dezvoltarea unor rețele de centre CD, coordonate la nivel național și racordate la rețele europene și internaționale de profil şi asigurarea accesului cercetătorilor la publicații științifice și baze de date europene si internaționale. Valoare totală: 4,817,666.77 lei.
 5. Proiectul HORESEC-Holistica impactului surselor regenerabile de energie asupra mediului si climei -PN-III-P1-1.2-PCCDI-2017-0404 / 31PCCDI/2018 susține specializarea inteligentă în domeniul energiei, prin analiza holistică a impactului surselor de energie asupra schimbărilor climatice, realizând evoluția, progresul cunoașterii, pentru o dezvoltare durabilă a României. Parteneri în cadrul proiectului: USV, UPB, UTCN, INCEMC, ICPE-CA, IGAR. Valoarea totală: 5.287.500 lei.
 6. UMC a dezvoltat prin eforturi materiale și științifice proprii primul Simulator de securitate cibernetică destinat transporturilor multinodale și operării portuare. Simulatorul este destinat activității de cercetare, pregătire și instruire al absolvenților UMC și dezvoltării relațiilor de colaborare în domeniul Cyber.
 7. UMC a înființat în 2018 un Centru de Excelență în Securitate Cibernetică Maritimă având ca membri fondatori Ministerul Comunicațiilor, ARECS-Asociația Română pentru Educație și Cultură de Securitate, clusterul INOMAR.
 8. UMC organizează începând din 2017 conferința regională de securitate cibernetică Black Sea Cyber Security Conference. În 2021 se va organiza ediția a 5-a.
 9. UMC este membră a ESDC- European Security and Defence College din 2020, organism al UE integrat în Serviciul de acțiune externă al Uniunii Europene care oferă instruire și educație la nivelul UE în domeniul politicii comune de securitate și apărare, care face parte din politica externă și de securitate comună a UE. UMC va organiza sub egida ESDC cursuri de Maritime Cybersecurity pentru toate statele membre UE.
 10. UMC derulează activități de cercetare în cadrul proiectului NATO-SAS-163-Energy Security in the Era of Hybrid Warfare, unde UMC coordonează secțiunea de securitate cibernetică.
 11. UMC deține MCYSEKA-Maritime Cyber Security Knowledge Archive, una dintre cele mai mari arhive digitale la nivel global destinate securității cibernetice, arhivă cu peste 800.000 de articole în domeniu, arhivă realizată folosind tehnologii AI
 12. UMC a dezvoltat o serie de instrumente de OSINT Open Source Intelligence cu un index de 10 milioane de link-uri dedicate securității cibernetice precum și o platformă dedicată MISP – Malware Information Sharing.
situații financiare
Rezultate financiare anul 2017:
 • Total venituri: 29.025.617 RON

 • Rezultat al exercițiului: 877.077 RON

 • Numărul de angajați (personalul): 214

Rezultate financiare anul 2018:
 • Total venituri: 30.531.089 RON

 • Rezultat al exercițiului: 20.958 RON

 • Numărul de angajați (personalul): 215

Rezultate financiare anul 2019:
 • Total venituri: 35.531.683 RON

 • Rezultat al exercițiului: 1.991.997 RON

 • Numărul de angajați (personalul): 220

UMC este o entitate cu o situatie financiara solida si cu personal cu inalta calificare, fiind un partener redutabil pentru orice entitate publica sau privata, la nivel regional sau national.

hai sa lucram impreuna

Sediul central:
Program: Luni – Vineri – 8:00 – 17:00
Secretariat:
Telefon: +40 241 619 222
Comercial:
Telefon: +40 732 121 411
Financiar:
Suport Tehnic Cyber Security: Telefon: +40 722 736 875 Email: cyber@gmbcomputers.ro
Suport Tehnic:
(Televiziune, Internet, Data Center)
Telefon: +40 722 736 875
Program: zilnic – 8:00 – 22:00

Acest site foloseste cookie-uri. Mai multe informatii